När jag inte mår bra...

...vrider jag ALLT. Och då menar jag verkligen allt. Jag ska presentera er för en figur som följt mig länge, han är lite som min följeslagare på gott och ont. Han heter Egon och finns i mitt huvud, så nu är ni en av dom få som vet vem och vad han är. *huvva och ryser av tanken*

När jag inte mår bra och är ur balans behövs det så otrolgit lite för att han ska gå igång och må riktigt bra. Och då mernar ja riktigt bra. Sen hur man tolkar rikgit bra, de är att leka med oder i sig. Gör det till din sak. Jag vet hur han menar på två sätt. När ja inte mår bra så följer ha honom slaviskt, när ja mår "bra" är han en jävla idiot. Man måste kunna läsa av mig som person och hur jag mår för att veta om det är Egon som är där eller om det är "Emma".

Just nu så är det mycket Egon som finns här. Det låter lite skitzo (hur de nu stavas) och de är väl si så där. Dagen har varit kasst. Mer än så behöver ja inte säga för att ni ska förstå varför Egon äger i mitt huvud. Vad som än sägs vrids coh vänds ganska fort för att bli till det mer negativa. Men de behöver inte vara saker som sägs som vrids, utan handlingar, saker runt mig som görs, rör på sig och allt. Han vrider på mycket just nu och trycker ner mig...trycker ner mig otroligt. Det  som är de jobbiga, fast ändå inte, är att "Emma" är medveten om det och tillåter det hela. Vad gör jag?

En fredagkväll med folk?

Sitter här uppe med folk och ska spela...eller snarare lana för första gången i mitt liv. Men vad gör man inte för att ta sig in i huvet på han man lever med. Det han gör, vill ja också prova på. Ja har ju redan blivit fast i ett av spelen han spelar och de ÄR faktiskt kul spel.

Ja annars. Har jobbat idag. Va tidigt på jobbet men de va skönt. Då får man gå hem tidigt också ÄN fast man gjort sina 8 timmar.

I morron ska ja lämna tillbaka Bamse till familjen. Funderar på att dra till stugan och släppa dom båda lös om vädret tillåter. Dvs. de är inte för kallt. Men de får man se i morron.

Ja återkommer i morron om med info av samtalet med svärföräldrar och återlämning av hund. Och sedan allmänt om dagen. Ha de GÖTT!!!

Ja ha...då var man behövd igen.

I tisdags så ringde jag till micke (chef på AQ) för att kolla läget och dom behöver mig. Dom har tydligen ring hela dagen men på fel nr fick ja reda på sen. Men ja fick tag på dom och nu är ja behövd i en och en halv vecka och sen får man se va som händer efter det. Ja vet inte om ja ska skratta eller gråta. Visst, de är kul att dom tänker på mig och tar in mig när dom behöver hjälp men det är just det...NÄR dom behöver hjälp. Ja vill komma ifrån det, ja mår så dåligt över det. Men så är det nu och så är det...ja får jobba.

Ja och så har vi Bamse som de inte är nå fel på. Han behöver få ett jobb, lite självförtroende och en STADIG ledare som han har just nu runt sig. Men den försvinner när han flyttar hem över helgen. För sen ska ja ha honom nästa vecka också.
Tänk dig att du ska prata med en förälder om deras barn som dom tror är sjuk. Sinnessjuk eller nått och du har studerat barnet under en kortare tid och kommit fram till att det är inte barnet det är fel på. Det är miljön i hemmet och energin runt om föräldrar (dvs. dom du pratar med) och husets fyra väggar. Hur ska man säga det?!? Vet du det så säg gärna till för ja vet inte hur ja ska säga det ja vill ha sagt. Fast ändå tror jag att ja vet vad jag ska säga, inners inne.

I onsdags var vi och träffade en massa hundar igen. Började med en kortare promenad med en Aussie och mördar Terrier  ; ) . Det gick bra han slappnar av mer och mer i promenaderna med andra hundar. Stundvis får han nå ryck men i övrigt så går han bra.
Sedan bar vi av till Taiba parkeringen där vi blev mot slutet upp till 13 olika hundar med ungreför 10 st samtidigt ute. Han vill leka, väldigt mycket. Men han tåls också att sitta still och titta. Körde inte så mycket övningar till en början men sen mot slutet blev det kontakt övningar som han klarar gallant. Han söker mer och mer kontakt med en nu när man är ute och går. Det är så roligt att se att han tycker en är intresant. Det är en bra början på en fin hund.

Visade upp honom senare för Annelie. Hon tycker att de verkar som en rolig och fin hund. Nu satt han i bilen och det var mörkt men ändå. Mamma och Pappa tycker han är fin. Han behöver bara växa på sig och få lite mer självförtroende. Men ja ser en skillnad nu redan på dom få dagar han varit här hos oss och det gör Roger också som inte är så hund intreserad.

Ja och ikväll så jobbar han sent. Cissi har varit förbi och kollat läget. Grymt rolgit att träffa dig bruden. Har pratat med Vivi idag också. Tack för att ja fick öppna mig för en som är förstående och fattar vad jag pratar om. Tack.
Så nu sitter ja och väntar på DIG. ÄLSKAR *skriker ut det och hoppas på att du hör*

Sov gott alla!!!

Vad händer med jorden?

Ja ja kan inte säga va som händer i Kina, Japan eller annan värdsdel. Ja vet att här i Sverige, norrland, är de TOK kallt. Milla du hade inte velat bo här just nu. Eller jao kanske med tanke på dom X antal metrarna snö vi har just nu men med tanke på hur kallt de är så inte inte. *burr* 29 grader i Högland. Fy fan.

Ja allt flyter på som de ska typ. Tror jag, om ja inte är sinnes förvirrad.

Bamse Bamse Bamse. Vad säger man. Igårkväll så träffades tre hundägare och skulle gå runt sjön, vi följde med bara en tredjedel och sen gick vi upp till mor och far. Det gick ganska bra med dom andra två hundarna. Han vill så gärna leka med dom men meningen med dom där promenaderana är att dom inte ska leka, hälsa eller nått. Dom ska bara gå gå och gå. Sedan när vi lämnat gruppen så gick vi upp till skogen. Han är så klockren på inkallning och klockan var sent på kvällen så ingen går i skogen den tiden. Så ja släppte honom å gach va roligt han hade då. Tydligen så har han aldrig frått springa lös så de där va skönt för han. Få ut lite energi och gu va bra han va på inkallningen. Hos mamma och pappa skötte han sig tok bra också. Han lyssnade på vad dom sa och lydde dom till fullo.
Det är så tråkigt att det stora felet sitter i hemmet där han bor. Just nu så har jag tagit honom hit till Domsjö hos mig och Roger. Här ska han vara till helgen kommer, sen hämtar ja honom på måndag och så får han vara här till på fredag. Bamse behöver en total återställning och komma hemmifrån för att ta åt sig det jag gör med honom. Sen är de bara till Hans-Evert att inse vad jag gör och att han måste ändra sig lite för att Bamse ska må bra. Det är väl där haken sitter, den stora haken. Men de ska bli skoj och se hur Bamse tar sig här hemma. Det här är en bra start för honom att vara med mig och Orka och bli lite lugnare och säker på sig själv.

Ja ni kommer få höra mycket om denna hund och mig också så klart. Ja återkommer med bilder på dom båda.  : D För han är ganska fin. *ler*

Ja nä nu ska ja ner och äta gröten som står i mocron. Ha de bra idag så ses vi framöver.

PUSS!!!

För det första...

...Jag har blivit utmanad och ja antar utmaningen. Såhär lyder utmaningen (Tack milla  ; )  )
* Gå till "utfoskaren"
* Gå till 6:e mappen och välj 6:e bilden.
* Skriv vad den bilden betyder för dig och en liten historia bakom den



Ja detta är en rätt så vanligt bild men den här betyder mycket för mig. Det är min kära hund, kl 04:00 en måndag morgon. Såhär lämnade ja henne för att åka ner till sthlm med en polare i en lastbil. Snacka om att ja verkligen vill ligga kvar och mysa med henne. Men två dagar nere i sthlm blev en vecka och en vecka utan min hund är jobbigt. Hellst när man har denna bild att kolla på och drömma tillbakak hur man lämnade henne en måndag morgon kl 04:00.

Ja annars är allt bra. Sitter just nu och har barnen för att Micke skulle på hockey. Dom sitter nere och ser på ett efterlänktat nockelodion som dom än så länge bara har här hemma.

Tränigen med Bamse går TOK bra. Han är en så rolig hund. Allt man gör suger han in som en svamp. Tisdagen var första träningsdagen. Den dagen slutade med lite bättre kontakt men med super bra koppelträning. Han har förstått nu hur man ska gå i koppel. Hade även träning med Maude så vi avnäder samma teknik när vi är ute och går med honom om dagarna. Annars blir stackarn bara förvirrad.
Onsdag så tog vi bara en kort kort tur. Testa att sätta honom i bilen men de gick inte bra. Så de är det han MÅSTE bli bättre på. Kontakten tar sig mer och mer. Han ser upp till en nu och då. Men det är lite för sällan. På kvällen träffade vi ett gäng hundmänniskor på taiba och där va de skoj. Han som aldrig träffat några hundar mer än dom som går förbi på vägen (det är få hundar) och orka så va det helt plötsligt fyra hundar han aldrig sett och dom ska vi träna med. Han skällde liiiiiite och sökte mycket kontakt med mig. Det var en lyckad med TOK KALL kväll. Jobbigt va de å gå hem. Mycket jobbigt.
Torsdag va han helt slut på så då gjorde vi inget.
Fredagen var ja där två omgångar. Första gången var ren koppelträning och kontakt. Han tar sig mer och mer och inser innebörden med kontakten. Sedan andra gången satte ja han och orka i bilen och tog en runda. Han va lugn och sansad när orka var med. Men när ja skulle te å kliva ur bilen så va han föra mig ut ur bilen (dom två satt bak i baksätet) Å jävlar va arg ja blev. Man hoppar för de första inte över mig och sen så väntar man till det är "varsågod". *arg*
Nu till veckan blir det nya pass med nyra framsteg. Det är en så rolig hund med mycket motor. Skulle va roligt å se honom i sök skogen.  : D

Igårkväll gick ja på catwalken. Gach va skoj de va. Synd att man gick med två brudar som inte va klok i skallen. FÖr att börja om från början...
Två tjejer gör ett projektarbete och tänkte samla in pengar till SOS barnbyar. Då anordnade dom en modevisning och frågade om ja ville gå modell för BikBok. Ja visst sa ja, en kul grej och där fortsätter det.
Mina älskade va där för att se på schowen, se på mig. Ja tyckte de va roligt synd bara att mina två kompanjoner försörde en av dom tre utgångarna genom att inte kunna improvicera och komma sent in på scenen. *emma var förbannad då* Men i slutändan tror ja att dom flesta va nöjd med deras insats.

Ja ikväll ska jag till Jenny. Vi ska dricka vin och spela tv spel. Se hur kass vi är på de. *skrattar*

Tack för mig så länge. PUSS


Åhååå

Skönt att älskling är hemma...vill bara krypa ihop nu och ruttna lite lätt...dubbel smärta, vet inte om ja ska skratta eller gråta

Gach va jobbigt de är!

Ja vet inte varför men ja blir så stressad över att vara fökyld. Igentligen så behöver ja inte de me tanke på att ja inte har nå jobb att gå till utan är bara hemma. Men ändå.

Jaja, har tyvärr inte skrivit nå på länge. Förlåt. Vet inte varför. Men detta har hänt.

Ja har slutat mitt jobb. *gråter* Har drömt en massa mardrömmar om det om att andra fått jobba där men inte jag osv. Ja en massa tråkigheter.
Ja har gjort ordning i köket, tagit hit mina saker och kompletterat upp köket lite. Så nu kan ja baka osv. Och sen är alla skåp, skåpluckor och hyllor städade. Tack mamma för hjälpen.
Jag har en sjuk snorunge här hemma som kryddar tillvaron med att smitta mig också. Uki hade rätt, ja kommer vara som en svamp nu första året så fort ungarna är sjuka. De är bara te å vänja sig.
Ida är hemma. Hon har gästat mig några dagar nu och gach va roligt och skönt de är att ha henne hemma. *älskar*
Jag är helt nerkärad i en karl som förgyller mitt liv mer än annat. Hellst när ja har det som jobbigast så finns han där. *mmm*

Ja vad mer har hänt. Ja pratade med Vivi för första gången på länge idag. Å va skoj de va å höra hennes röst. Måste ta å ringa henne senare och snacka skit i massor. När ja blir frisk och alla små puppisar åkt så ska vi åka dit och hälsa på. Jag och odjuret. Ja hon ja, hon har de bra. Lever och har de tråkigt när ja är dålig och inte tar nå långa promenader med henne.

Ja ska nu när ja blir frisk ta mig an svärmors hund. Det ska bli intresant. Det är en blandras på typ 8 måndaer som behöver lite plii i sig. Lydnad osv. Det ska bli en rolig träning med tanke på att han inte kan så mycket. Dom har använt en ganska hård teknik på en rätt så mjuk hund. Har svårt att åka bil som vi ska få bort också. Jag kommer informera och berätta vad vi gör och ha gjort, framsteg och baksteg. Det ska bli ett intresant jobb som ja verkligen ser frammemot. Det testar även mina kundskaper på en valp som inte kan något. Ska bli såååå roligt  : D

Till Milla och Vivi. Ja saknar er båda i massor!!! PUSS