Jobba ÄNTLIGEN!!!

Igår tog vi det tok lungt. Orka fick vara ute och springa med Troy, Kristina och mamma i skogen på förmiddagen.

Sen låg Orki och tittade på mig när ja städade. Tok roligt va de, NOT.

Vi låg i soffan och mös, såg på tv och snarkade lite : )

På kvällen gick vi en tok lång promenad me Sir Zedda. Skönt som fan va det! Så idag (Tisdag) gör de inget om hon tar de lungt. Kan vara skönt för henne.

Nu ska ja återgå till jobbet. Ses senare ikväll! GÖÖÖÖTTTT!!!!!!!!

------

Jag slutade ganska sent idag. Kom hem efter 19 för ja körde Cissi hem och hon ville handla lite käk innan  ; )

När ja kom hem så blev jag välkommen av en tok glad hund. MONSTER. De är ju tok kung att man har en vän som denna. Hon är underbar. Ja fixade till lite Middag, la mig med hunden i soffan och såg på lite tv. Sen blev ja less och gick ut på en promenad. Gick runt halva sjön och sedan upp mot skogen för att fortsätta vidare efter elljusspåret. På vägen till skogen körde min chef förbi, han bor där efter där ja skulle gå så han bjöd in mig och Orka på en kopp te. Mysigt som fan va det.  : D  De tackar jag för Anders. Tackar tackar.
Orka gjorde det mycket bra. Hon skällde ovanligt lite, ja vet inte om det var på grund av att hundarna hon träffade var äldre eller vad det berodde på. Det är två mys monster, en Kelipe och en Labrador(e). Mysiga hundar dom där två med lika mysiga matte och husse. Väl inne så kollade Orka läget. Hundarna får inte vara inne i vardagrsrummet och de fattade Orka snabbt, gick bara in en gång och då sa man till henne så gick hon tillbaka. De slutade med att alla tre djuren låg på samma fäll och mös. Söta dom var!  : D

Ja har pratat med Milla idag. De kommer bli MYCKET roligt när ja kommer ner, två katter, fyra hundar och två psykfall på två ben. Stackars djur alltså!!! Ne du Milla. Ja ser verkligen framemot min tur till dig. Och de hoppas ja att du fattar  : Þ

Nu ligger de en utslagen hund på pläden och ja ska snart ta och lägga mig. Ska bli skönt med sängen, HERE I COME!!!

I morron ska ja till Ume, hämta Jenny och hennes kärlek David. Zedda ska följa med också btw, vi ska köpa saker till hans lägenhet, de är ja å Jenny som håller i kreditkortet. Farligt Farligt *moahahahaaaaa* 

Sov gott alla!!!

Hunden KAN göra underverk

Vaknade på lördag morgon av att jag såg lite konstig ut, även hunden. Vi var båda täckt av dun?!?!? Hur går detta till med tanke på att ingen av oss två är på snydden nära släkt med någon typ av fågelart?

Jo, min kära hund som btw börjat bete sig lite konstigt på slutet har snuttat hål på mitt KÄRA duntäcke och vad händer då! Jooooo! Allt dun far ut i sängen. Så munter jag var på min hund då. IKKE!

Jobbade på lördag. Tok roligt va de. Tack alla mina arbetskamrater för att ni är så underbara! Tycker om er alla!!! Och de vet ni.

Sen va jag och Orka bjuden på fest, TOK FEST. Å roligt som fan blev de. Ut på parken sen för att vandra vidare till nästan dag. Roligt follk va de ute. Cissi, vi är party prinsessor!  ; )

Denna söndag har varit skön. Har ont i i nacken av någon konstig anledning och sen har ja TOK ont i röven på grund av en mycket ostadig hemfärd ned för vissa backar och kullar som finns i stan. Men som sagt, rolig kväll.

Jag och Orka drog med oss Zedda och Jenny till stugan för en underbar promenad på isen och överallt där ute. Myycket mysigt med sol sol och åter sol...Njut och se






Länge sen som fan!

Inatt har ja sovit gott. Såhär bra har ja inte sovit på länge, skönt.

Tänker mer och mer på de beslut jag tagit nu i dagarna och det känns så skönt. Jag vet att ja kommer klara en del av det hur det än blir. Kommer jag inte in på skolan tänker jag ändå ta en hund, men bäst vore det om jag kom in på skolan. Då har jag något att göra om dagarna.

Men det med kennel valet, det är självklart att jag ska ta en hund från henne. Jag längtar som fan. Men det är minst ett år dit. Ett år!!! Galet! Men som sagt...det är minst ett år dit. Så ni vet det alla...ett år minst.

Ja annars då. Har städat åt fiskarna idag. Så nu har dom det snyggt, trodde att ja tappat en fisk på golvet när jag skulle he tillbaka dom till akvariet när allt var klart. Ja hittade den inte nån stans i hellllla lilla akvariet, ja fattar inte. Sen när jag åkte hemmifrån mådde ja så dåligt för att ja lämnat en fisk på golvet för att dö i den friska luften. HÄMSKA MÄNNISKA!!!! MEN när ja kom hem fanns den där  : D Helnöjd i det fina akvariet.

Sen har jag och Jenny varit hos Benny och ätit kaka *mmm* Gått en sväng på stan och släpat på en hund. Pinsamt som fan är de. ingen rolig hund man har när vädret inte tillåter.

I morron ska jag jobba så hon blir själv en stund i morron. Kan vara skönt för henne. De har varit mycket nu i dagarna för bruden min.

Fest i helgen?  ; )

Nervös...besviken...överlycklig!!!

Ja har äntligen kommer fram till hur jag ska lägga upp mitt liv. MITT LIV!!!

Jag ska söka till utbildningen i Umeå. Det är en utbildning på två år som heter Hund Som Yrke. (en grund utbildning och en påbyggnads utbildning). Efter ett år ska jag skaffa en Dobermann som kommer följa mig i mitt yrkesval om något år. Har redan börjat ta kontakt med en mycket lovande kennel! *glad över det*
Jag ska iaf läsa skolan två år samtidigt som jag går kurser med hunden : D.
När jag gått klart utbildningen, tränat hunden så den är L klassad ska jag söka jobb som väktare. Jobba som väktare i ett halvår eller ett år. Sedan ska jag uppgradera mig, tillsammans med hunden, och bli hundförare : D. Det känns så sjukt bra att ja ett klart mål att gå efter.

Orka kommer fortfarande finnas kvar vid min sida som sällskap, for ever and ever!!!

Det jag måste börja med är att komma in på skolan så snälla du. Hjälp mig att hålla tummarna så ja kommer in. Ska göra ett besök på skolan i vår och se hur dom har det. Sedan är de bostad och OK från skolan sen Drömmen, here I come!!!

Jag andas igen...

Dagar...suck

Ja. Vad gör man av dagarna, tjaffsar, suckar, går, sitter, ligger. Ja allt man kan göra.

Igårkväll va det mys. Lite små trångt med båda hund och dator i knäät. Men de funkade visst. Simpssons och Orka, va mer kan man begära av en kväll  : D

En sak som var positiv idag (den enda positiva saken) var att vi har nu bestämmt att vi ska åka till fjällen när mamma fyller år. Har hyrt en stuga, har kollat så att Orka kan följa med å GU va roligt de ska bli!!!
Testade då genast om Orka ryms i min super ryggsäck å de är klart hon gör :D



Sen har de inte varit så många knop idag. Är messt less.




Ledighet är inte så underbart

Har varit ledig idag. De är sååå jävla tråkigt. Vad ska man göra?!? Ja blir så off när ja är ledig för mycket. Sover för länge, gör inget på dagarna än fast ja har en del att göra. Men ja finner som ingen kraft till att göra något eftersom ja är ledig.

Morgnen började med mys, min hund är så rolig att reta på mogonen. Hon blir så TOK förbannad. *skrattar* HAHA. Sen tog vi en lång promenad. Gick på stan, va in på Zoo affären, hittade ett täcka som PASSADE. otroligt! La undan de till i morgon. Får se om de blir orkas efterjulklapp från mamma och pappa eller något. Får se. Sedan har vi varit på jobbet och fikat. Gott att fika med alla man tycker om. *gillar* Va förbi på studion med en kaka till Jens, Helen hade bakat, go va den :D

Här kommer lite bilder från gårdagen samt dagen. Mys mys från igårkväll och en SNYGG orka med ett hemligt meddelande runt halsen ; )
 Hej Hopp!




Söndag med bättre väder

Så va de söndag. Fan va dagarna går *mutter*

Har tydligen knuffat ner stackars hunden på golvet inatt *moahahahaaa* Hon satt och bara stirrade på mig när ja vaknade och funderade på vart hon var. Kom då på att ja hade tagit hela slänge och kom då på mig själv, ja måste ha puttat ner henne.

Vi var på en riktigt skön morgon promenad. Hade tänkt kika förbi hos Tore, Jonas och Lina en stund men dom va inte hemme. Tråkigt. Orka vill ha någon att skälla på. När ja kommer hem (är fortfarande i systers lägenhet) ska ja lägga upp lite bilder på som togs under vår UNDERBARA promenad i stan. Har en SÖT hund iaf. :D

Den 27 ska jag och Jenny (inte syster) ner till södra sverige. Har bokat om min biljett idag och ja är TOK glad över det. Ska äntligen få träffa min Milla och hennes gaaaalna gäng. Ja ser verkligen fram emot det. Första gången på en vecka som jag har ett ärligt smile fastklistrat på mitt fejjs. Roligt ska de bli. Ska även ner till GBG för första gången. Staden som jag alltid velat se, hälsa på Kuzin vitamin och Li. Trevligt trevlig. Se hur dom har det i den nya lyyan. Tyvärr så kommer jag lämna min bättre hälft hemma. Känner att ja behöver komma bort från stan och sen ska ja ner och söka jobb. Skulle inte vara snällt å ta med henne på en sånn resa. OK om ja åker ner för semester och det är bara hon och ja. Men nu åker jag me Jenny, vi ska bo överallt osv. Känns fel mot Orka att ta med henne som det ser ut idag. Men det är med gråtet i halsen och hjärtat bankande som ja gör inte *inte roligt* Men ja vet att hon har det bra med dom hon har här i stan. Som kommer ta hand om henne. Så jag är inte orolig. MEN de hade varit roligt om hon följt med.

Annars då. Vi ska fara och hälsa på Agge i huset en gång till. På affären och hyra nån film kanske, lite godis och chips. Vi ska ha en till mys kväll har ja bestämt. De är bara hon å ja nu. bara hon å ja *drömmer*

Btw. har pratat med Milla idag. De va lite för länge sen vi surrade men de gör inget. Huvudsaken är att vi pratar nån gång. Vi har de vi har, fullt upp. Men vi kommer bra överens, ska bli mycket roligt att träffa henne ÄNTLIGEN!

Jaja, nu ska ja iväg. Bilder kommer senare ; )

------

Nu kommer de lite bilder från vår underbara prommenad. Njut av utsikten...




Världens sötaste. De kommer in några andra söta bilder på orki och kyrkan senare. Fina bilder : D

Hoppas dig dag varit bra. Kung kung!!!

Lördag och ledig

Ja. de var lördag idag OCH DÅLIGT VÄDER!

Fan va tråkigt. Men ja måste säga att ja har en rolig hund som INTE tycker om dåligt väder.

Har en stig som går inne i skogen hemma i Högland, där ängnar vi många timmar och där bara ÄLSKAR hon att skutta runt. Men inte när det är dåligt väder. Då ligger hon efter en när man går från huset och framför en när man går tillbaka. Måste ha koppel på henne för att hon över huvud taget ska följa med på promenaden, annars sticker hon hem.

Jaja, Iallafall blev vi båda blöta på promenaden så nu ligger hon och torkar och jag ska just börja med lite jobb. Skriver nog lite mer innan ja lägger mig så ni får en fullständig ledig dag rapport.

En sak är säkert...vi saknar sommaren!!!





------

Ja. lite uppdagering efer dagen som gått. Vi har inte gjort så mycket, myst lite. Just nu är vi i Jennys lägenhet, ska sätta igång med lite städning som ja lovat henne. Dricker lite vin och bara myspyser.

Hon ligger här just nu på soffan och bara kurrar. RARING!

Fan va dåligt de är på TVn. ja blir tokig. Orka också för den delen! Så ja har sysselsatt henne med ett grisöra. GÖTT!!!

Tack å hej

Konvensationer

Har kommit på mig själv nu igen. Hemma eller på ställen där ingen hör vad man säger till sin hund, där kan man säga vad man vill till hunden. MEN på offentliga plaster, tex. som på stan, tror jag att man ska passa sig för vilken typ av konvensation man för med hunden. Ett exempel (taget ur Emmas & Orkas verkliga liv)

Dom två är på stan på promenad när Emma kommer på att hon måste i på Åhlens en snabbis. Hon binder Orka utanför som snällt väntar på att hon ska komma tillbaka. När Emma kommer ut ser hon en tant som står och pratar med Orka. (När jag lämnat Orka någon stans ute blir hon för övrigt inte TOK glad när jag kommer dvs. hon visar inte ens en rektion på att hon känner mig) Tanten reser sig upp närEmma närmar sig och är nästan på väg för att gå närEmma tittar på hunden och säger. "Men titta. En hund, vem har lämnat den här?" Och så tar hon kopplet och går. Det är sällan man ser tanter med ett sånt stort gap som hon visade.

Till en början trodde jag att hon bara var knäpp men efter en dag eller två så kom jag på varför hon reagerade sååååå på att jag tog hunden. Jag var ju en kidnappare i hennes ögon. Hon hade ju inte en aning om att det var min hund och med tanke på vad jag sa så tydde det inte heller på det.

Vad har vi lärt oss?
   - Passa dig för vad du säger till din vän när det finns annat folk runt dig. Det kan missuppfattas REJÄLT.

Ett nytt kliv

Som ni kanske såg sist ni var in så hade jag mycket mer på den här bloggen. Nu har jag, Emma, och Orka börjat på en ny kula med ett nytt liv. Det som hänt har hänt och det går inte att ändra på, tråkiga saker händer och det är mycket man inte kan påverka.

Det som har hänt är att Kalle har valt att inte gå samma stig som oss. Har har själv börjat på en ny kula i livet och så är det.

Nu ska vi ställa oss upp på benen och börja om. Som vanligt kommer ni få se bilder, tankar och funderinga från båda mig och Orka. Det här bli från och med nu VÅR sida :D

Hoppas ni tittar in mer än en gång för här kommer det förhoppnings vid hända mycket.

MVH Emma & Orka