Helgen har gått

Ja som sagt. Helgen har gått å de enda jag ska skriva om är utställningen.

Kände redan när ja åkte att ja hade en annan mindesett i huvet. Jag tänkte lite mer på hur jag gick, tänkte och betedde mig på planen och de slutade mycket bättre än sist på utställningen i Nordmaling.

Kritiken lyder
6 årig tik med utrycksfullt feminint huvud med bra propotioner. Korrekt bett. Fin *** (ser inte vad det står) som ger en bra resning. Gokkänd vinklad fram, bra förbröst. Goda propotioner i kroppen. Goda vinklar bak rör sig något marktrång fram. Pararella rörelser bra. Bra päls och färg. Trevligt temprament. 

Med detta utlåtande fick vi åka hem med ett HP, BIR, BIG 1 samt BIS reserv *emma är sååå glad*

I Nordmaling lät kritiken såhär
6 årig feminim tik. Kunde ha något längre huvud. Något rundade ögon. Korrekt bett. Utomordentligt vinklad fram. Bra bröstdjup. Korrekt kropps proppotioner. Välvinklad bak. Något kohasig. Bra kors och svanssättningen och svans. Utomordentliga rörelser från sidan och bakifrån. Något trång fram. Utomordentlig päls med trevligt temprament.

Med de utlåtandet fick vi ett HP, BIR och BIG 1.

Men min tös skötte sig så bra och mamma som var med tyckte det också. Än fast det var hennes första utställning och att hon hade så mycket annat att kolla på och skratta åt. Men det var en lyckad dag och jag är hel nöjd!!! *ler stort*


Vad händer och fötter?

Ja en kväll som denna försöker ja leka lite me hunden så hon får tänka lite. Har som inte varit på nå humör för så mycket stimulering, förlåt Orka.
Men just nu så håller vi på med söka övningar här hemma. Stänger ut henne från rummet och gömmer typ 5 - 10 godisar i rummet. Hon hittar alla...alla. De är en bra snok hon har där. Ja hon får tänka iaf.

Annars, utställning på lördag, ledig i morron men ändå en ganska jobbig dag framför mig. Jobbade idag...halv drygt men ändå OK. Dagen funkade bättre än gårdagen iaf.

Har en jobbig "att göra lista" till i morron, men ja ska göra allt. *hoppas ja har kaft till de*

Ha de gött så länge.

Det är ju så klart jag gör!!!

Det är så klart att ja saknar någon att krama om ibland, att somna med på kvällarna eller någon att bo med. Men någon är inte en specifik människa...tro inte det för så är det inte...någon är ingen för mig just nu och så blir det nog ett bra jävla tag till...

Dagen...dagen?

Har hjälpt pappa hela dagen på bygget. Se va fort dagen går när man har roligt *suck*

Har en PMS hund just nu. Ne men inte så farligt, det är bara en löptik. Ska på utställningen på lördag och kom på att hon löper ju. MEN de visar sig att man kan ta  med löptikar på utställning. Det som sätter stop till varför man inte tar med sig dom är sinnet själv i huvet. Eftersom de inte ens gått en vecka på löpet så har ja bestämt mig att ta med henne. När hon inte ska in i ringen så får hon sitta i bilen, de är inte mer med de. Känner att jag behöver träningen själv.

SEN en kul sak. Jag har anmält mig till en Handler Kurs hon Åsa och gänget på HUNDraelvan. Det är med en herre som heter Gerad O´Shea och kommer vara i slutet på April näta år. Ska bli rolgit. Så dit längtar jag kan ja då meddela *kliar i fingrarna*

Ja annars då. Har en små trött hund som måste piggna till innan lördag. Men de ska vi väl lätt kunna fixa tycker ja.

Trevlig kväll!!!

Äntligen!!!

Ja idag var dagen. Mycket mycket längesen man satt och umgicks med dig Vivi. Men trevligt hade vi det. Mycket trevligt med bra med surr. Tycker om att vara med dig, hoppas du förstår dig. Och Orka hälsar så mycket och tackar för öronen. Dom var goda (hon har ju då inte ätit upp alla men en iaf).

Dagen fortsatte hos mormor. Fika, saft, forsatt med surr och en massa kramar. Älskar denna kvinna. *mmm*

For ner på stan för att samatla med El Bosso. Välbehövligt snack, tack vännen, chefen.

Ja nu ikväll så har de väl inte hänt mycket. Kollar ingeom gamla bilder, lägger upp några så får du se...

Tiden som kommer...


Tiden som varit...

En dag med K9 Unit

Ja har varit och sett på när Tobbe spelat idag. Gu va roligt de va å Gu va trötta hundar vi har just nu. Han är barnvakt åt en Rottis kille på 8 år, Pumba. Här nedan följer några härliga bilder från dagen. Annars...ja jag lever...



Tack för den här gången...

Colin Hay

I can't get to sleep

I think about the implications

Of diving in too deep

And possibly the complications

 

Especially at night

I worry over situations

I know I'll be alright

Perhaps it's just imagination

 

Day after day it reappears

Night after night my heartbeat shows the fear

Ghosts appear and fade away

Come back another day

 

Alone between the sheets

Only brings exasperation

It's time to walk the streets

Smell the desperation

 

At least there's pretty lights

And though there's little variation

It nullifies the night from overkill

 

Day after day it reappears

Night after night my heartbeat shows the fear

Ghosts appear and fade away

Come back another day

 

I can't get to sleep

I think about the implications

Of diving in too deep

And possibly the complications

 

Especially at night

I worry over situations

I know I'll be alright

It's just overkill

 

Day after day it reappears

Night after night my heartbeat shows the fear

Ghosts appear and fade away

Ghosts appear and fade away

Ghosts appear and fade away


tungt

hittade några rader på internet som ja snodde...något att tänka på kanske

"Du är inte dum. Tyvärr får man gå på några nitar innan man lär sig att man inte kan lita på alla. Vi har alla åkt på den blåsningen och tyvärr kan det bli så att man inte vågar lita på någon. Du är en människa med otroligt stort hjärta, du bryr dig och gör allt för att hjälpa andra. Försök inte vara så hård mot dig själv. Ge dig själv lite av den kärlek du  så lätt ger till andra."

Får ja inte ha kvar texten säg gärna till så tar ja bort den. Men i övrigt tycker ja den är bra. Läs och fundera på saken...


En helg i Sundsvall

Ja vi begav oss kl. 08:00 från Örnsköldsvik ner till Sundsvall för att kolla på tvådagars utställning. Guses va rolig det var. På lördagen ställdes grupperna 1, 2, 4, 5, 6 och 10 och på söndagen 3, 7, 8 och 9.

Lördagen

Vi kom dit för att inrikta oss på Vita Herdehundarna som gick med av dom 5 hundar som gick var det ingen som var så speciellt intresanta för mig. Ja såg på dom och gick vidare. Såg inte vem som gick vidare och vem som blev BIR. Ingen vit gick vidare och blev BIG tror ja iaf. *kom inte ihåg* Satt ett bra tag och såg på Taxarna. För att se hur jag ska ställa Orka på bästa sätt. Kollade annars lite allmänt på andra raser för att kolla allmänt va folk gör när dom ställer. Vill lära mig så mycket som möjligt, känner mig som en svamp när ja är där. Hoppas det går bättre för mig när jag ställer nästa gångi Kramfors om två helger. Känns som att ja har lärt mig mycket efter dom få utställningar ja varit på. Jag kom därifrån vid 17:00 typ. Åkte för att hämta nyckeln till lägenheten ja skulle sova i under natten.
Gick sedan en timmes promenad med min redan tok trötta hund. Men de behövde hon för hon skulle få ligga i bilen en stund medans ja var inne och hälsade på Linnea och hennes polare när dom satt å drack goda drinkar *avis*. Vid 21:30 begav jag mig till lägenheten för att ta hand om hunden och mig själv. Kom dit, platsade Orka i hallen och började packa upp hennes bur, mat osv. Hon fick gå runt i lägenheten lite och märkte en konstig bur i rummet (hon vi bodde hos hade en Cinchilla, den första som Orka får känna lukten av) Senare på kvällen började den varkna till och leva om och snacka om att ja fick en Nyfiken hund. *haha* Men hon sov heeeela natten utan att bry sig om sjuret som levdeom i buren.



Söndag

Steg upp 07:30 för att vara på utställningen så fort som möjligt. Kom dit vid 08:45 - 09:00 nån gång. Gick runt och helt plötsligt så fanns dom där. Gruppen ja ska supporta och hejja på. Lytte, Troy och Vivi samt alla hennes hundar och avkommor som var där och ställde. Gick runt och hälsade på Sofia och hennes Golden. Vet inte ännu hur det gick men ja hoppas de gick bra. Pratade med en West Highland White Terrier uppfödare och fick lite tipps om den rasen. Har tänkt mig en sådan till mammsen och pappsen när ja och Orka lämnar dom själv i huset. Mamma säger själv att hon tycker de kommer bli tomt när vi flyttar (om vi flyttar *suckar*) Kom från Sundsvall vid 13:30 på eftermiddagen. Med en trött hund i bagaget så begav vi oss hem genom den vackra naturen efter kusten. Fint väder och härlig höstnatur. *mmm*



Men en trött hund är jag nu hemma och ska snart lägga mig. Har varit över till Nowahillarna och hjälpt vivi med lite små saker. Tack för helgen alla gooa hundar och sov gott!!!

Å va händer här då?!?!

Jo dagen har varit PISS...jobbiga saker som ligger på mig just nu. Sånt som är jobbigt att höra så idag så tänker ja låta bilder tala för sig själv...ha de bra i helgen!!!



Ja bilderna föreställer här nu dom två turturduvorna som blivit mer och mer polare. Sover PÅ varandra nu tom. *ler stort* Sen min sötnos på några bilder. Bygget utanför där pappa och jag vinglar runt och gör nytta. När vi är där uppe får Orka vara bunden så ja vet vart hon är. Så på dessa bilder har hon långlina på sig annars brukar hon sträva fritt på gården.

I morron bär det ner till Sundsvall till utställninen som är där nere. Hoppas ha hittar nån stans att bo där bara. Så ja slipper bo på gatan me Orka. Ha en trevlig helg alla så ses vi efter helgen med en MASSA bilder  : D

RIP kära liv

Igår kväll när jag och pappa stod på taket och gjorde det sista för kvällen kom den en bil upp från backen, kördeförbi huset och sen blev det en jävla smäll. Jag som var på väg ner från taket gick ner till bilen för att kolla vad som hänt och där ligger ett av fjolårets kid, livlöst. Tråkiga saker händer  : (

Han tog mitt nummer, åkte iväg så skulle vi höras senare. Han ringde polisen och senare på kvällen ringde en jägare och undrade vart djuret låg. Så ja gick dit för att visa å fy va det var tråkigt. Precis efter krocken gick jag och grannen ner för att kolla så djuret var dött. Annars hade han fått skjuta djuret så hon inte ligger där och lider. Tror inte man får göra det men va fan, ja tänker i ett fall som detta mer på djuret än lagen.

Ja iadg så åkte ja på att jobba. Skönt så man får göra något.

Planera lite för min resa ner till svall. Hoppas att ja kan sova hos Neas polare så vi slipper åka upp å ner upp å ner.

Jaja. Kommer uppdatera igen innan sängen förhoppningsvis. Ses!!!

Trött...

Har vairt ledig idag. Eller ledig och ledig. Hamnade på en massa jobb här hemma men de känns som att det är bra jobb.

Igår (Tisdag) gick ja och orka till stan för att gå på möte på jobbet. Efter mötet gick vi ut med hormonmostret. Guses va jobbig han kan vara nu. Men de blir bättre tidider efter detta.  : D Tänkt frammot Anders  : Þ  Klippte mig 11:00. Hade med mig Orka dit och hon låg där, snällt som en blomma. *mmm* Sen efter lunch gick ja ner till grannen för att kolla läget. Hängde med dom på eftermiddagen. For in till stan å fikade. Söte Lochlan som man kan busa med i timmar. Söt som socker är han. 

På kvällen åkte ja till Tobi. Va för längesen man såg han nu. Däckade hos honom efter att ha gjort nyttiga saker.  

Idag så kom ja hem och började med att hjälpa pappa på bygget och där har ja stått hela halva dagen. Guses va roligt det är att hjälpa han. Snickra, tänka mått och se hur allt bara växer fram. Sen tycker han nog att de är roligt med lite sälskap där uppe på taket.

Ja det blir väl så kvällen fortsätter. Får se om man jobbar i morron eller om man står där uppe med honom då också. Skulle va roligt. Då ska ja ta med mig kameran och ta lite kort så får ni se vad vi gör.

Ha de så gött så länge!!!



Sexy!!!

Lite till

Ja kom hem...såg på hunden, luktade på hunden och ja...sen blev de arbete. Till frisören för att göra frillan snyggare, fixa naglarna och sen en dusch. Det lilla odjuret luktade odynga av någon anledning. Här följer lite frisörbilder och bilder på när hon har fått ett smaskigt ben av mig. *mmmm*



Före  Efter   

Sisst men inte minst. En utslagen, ny frissad, ny filade klor, ny duschad hjälte!!!


Lördag, lördag, lördag...söndag?

Fredag kväll. Snackade med min älskling på telefon. Snacka om att ja saknar dig vännen. Vill verkligen komma ner med Orka så vi alla får träffas. Vill att ni fem ska få träffa henne å Barrasen  : D  Ja satt hemma med Orka och drack vin  på kvällen. Hade de tok mysigt med Milla i ena sidan luren, bra musik på datorn och Orka i min famn. Fick dock jobba över 45 min men de gör inget.

Lördagen jobbade jag. Lagomt med folk. Kom hem och fick reda på att ja inte hade en så kry hund hemma. Hon hade kräkts ett tantal gånger bl. i pappas bil. *oj oj* Hon kom in på Fredagkväll smaskandes på något å ja tror de kan vara nått hon ätit ute som gör att hon inte blev så pigg i magen. Så nu är de fil och lite mat, ofta.
På kvällen va jag bjuden på Drinkprovning hos Nina (Jens brors sambo) Tack för en otroligt rolig kväll!!! Goda drinkar och kvällens favorit var så klart drinken Emma!!!  : D  Men de är ju inte konstigt att den va så tok god, den heter ju Emma. Efterde va de ut på korgen för att pina igenom kön. Men ja klarade det!!! *wihiiii* Än fast de va en av dom västa gångerna. Inne träffade ja en massa folk, folk i massor. Några trevliga människor osv.

Nu sitter jag hon Jenny och Jens. Har ätit nybakade Scones som Jens gjort till frukost och ser på Idol. Är inte ett big faan av detta program men de går väl å se på. Ska snart hem till min älskling å mysa. Vill bara mysa med henne. Söt hunden. Får se om man åker till Zedda ikväll å ser på film. Vill se på Jhonny Depp *drägglar*

Ha de bra idag så ses vi!!!

Jobba jobba...sen?

Doddag!!!

Ja, lunch på jobbet och sen?

Hade de små jobbigt igår...så är det bara. Urs va har jag gett mig in på för väg. Tycker inte om de ja möter.

Hunden mår bra. Det är regnväder och de tycker hon INTE om. Så de är korta intensiva promenader med höga knän så man inte blir allt för blöt.  : D  Ska försöka få ut henne på en lite längre promenad ikväll, se om hon är sugen på de.

Är glad över att de gick bra för Barras här om dagen. Nu är kan kulfrii den lille mannen. Ska försöka se så man kan pallra sig ner framöver. MÅSTE träffa Milla innan jul, hoppas att Orka kan följa med också om hon inte löper den skatan.

Ska till Lule snart och se på Betner. Ska bli roligt. Åker med gangstagänget. Huvva, alla vi i en bil kan de inte blir än att bli galet. *orolig över om man kommer överleva resan upp*  : Þ 

Saknar Nowahills gänget så de gör ont ibland. Hoppas vi ses snart.

Ja ananrs har de inte hänt nå mycket. DET ÄR FREDAG!!! (Å ja jobbar i morron)

Ha de gött så länge!!!


Tack alla för helgen!!!

Tack mina älskade för helgen! Ja har haft de såååå bra. Först ensammen hemma men alla djuren. Sen en lördag som va så mysig att ja vet inte vad. Det började med att ja fick ett sms om att ja ska vara ur huset kl. 15:00 och får inte kommatillbaka förs efter 17:30. Så de va bara te å begesig till mormor. Där gjorde ja mig snyggare (hur de nu gick till) : Þ
Ja sen fick ja då komma hem å se där. Där var nästan alla älsklingar. God mat och ett vardagsrum FULLT av kuddar, täcken och filtar. Där låg vi alla och blev mer och mer onykter. Men snacka om att de va mysigt. Tack alla. Fick två OTROLIGT fina halsband, armband och ett par örhängen som dom gjort själv. Ja ska ta kort på dom så får ni se hur dom ser ut.

Sen blev det söndag, vaknade ganska tidigt å då va de te å stiga upp å städa undan de lilla som var kvar. Vid fyra for jag och mormor å hämtade älgkött så vi klarar oss resten av vintern typ. Snacka om att de blev mycket. Men de blev en mycket lyckad överaskning åt mor och far till när dom kom hem.

Åkte och åt middag hos Jens och Jenny efter köttet va klart. När ja kom hem skulle ja ta å flytta köttet ut till garaget (där vi har en frys till) Å när ja kom ut så slutade de med att ja avfrostade den frysen. Tog några timmar, har inte gjort nått åt den på flera år så de va ganska mycket me is i den. Men snyggt blev de. Å när ja kom in halv tolv så fortsatte ja inne. Avfrostade frysen här inne, städade kylskåpen samt slängde saker som bäst föredatumen varit. Så nu är de snyggt nere  : D

Idag har ja varit ledig och tillbringat dagen med min älskling. Var och köpte presenter åt mig av pengarna ja fått. De blev två skor som ja verkligen behöver. Har inga skor längre känns de som. Det är bara kängorna som är trogna tjänare.
Varförbi hos Tobi en sväng och nu väntar jag på att Sandra ska ringa så ska vi träffas och tjattra en massa. Guses va längesen de va. *längtar efter henne och Milo*

En dag som denna vill ja sluta med en allvarlig sak. Milla, jag tänker på er och hoppas innerst inne att allt går bra. Väntar spänt på besked över hur allt gått. Kolla gärna in deras hemsida för bilder på alla hennes underbarn
http://barrasfingol.zoomin.se 

Alla mina tankar går till dom. *kramar*